woensdag 2 september 2009

Uniform

Wat doe als je serieus hulp nodig hebt? Wie bel je in noodsituaties? Juist, dan bel je de politie. Maar wat doe je als je de hulp van de politie nodig hebt en er staat al een agent langs de kant van de weg, schijnbaar in staat om jou te helpen? Je roept dat hij moet komen helpen. Stel je nu eens voor, dat de agent geen vin verroert.
Het lijkt misschien te raar voor woorden, maar toch gebeurde het maandagmiddag in de buurt van Amstelveen. Een getuige probeerde na een ongeluk tussen een politieauto en een gewone auto de bestuurder uit de te water geraakt auto te redden, maar de agent deed niets en zij dat hij op versterking moest wachten.
Te raar voor woorden? Misschien niet. We moeten namelijk niet vergeten dat agenten ook maar gewoon mensen zijn en niet een soort van superhelden. Zij kunnen niet altijd het hoofd koel houden, hoe zeer de tv ons dat wil doen geloven. Agenten kunnen ook in shock raken.
Het is begrijpelijk dat de reagerende getuige meer verwachtte van de agent en in deze tijden waarin de politie toch al niet positief in het nieuws komt, is dit niet de PR die ze nodig hadden.
Maar toch wil ik vragen om een beetje medeleven voor deze agent.

Bron: AD Haagsche Courant

1 opmerking:

  1. AD Haagsche Courant vermeldt zeker niet dat de reactie van getuige was om de agent te lopen filmen in plaats van zelf te sloot in te springen? Die hele cultuur van Wajo! Cool voor op Geenstijl!, daar krijg je dus dit van, het levert mooie filmbeelden op van "plisie" die met shock uit een auto stapt waarmee hij zojuist iemand een sloot in reed, en zogenaamd met de armen rustig over elkaar toekeek (Armletsel, anyone?), maar meer dan "Iemand moet iets doen!" kan het mobieltjes hanterende volk niet uitbrengen. Het doet een beetje denken aan dit verhaal:

    This is a little story about four people named Everybody, Somebody, Anybody, and Nobody.

    There was an important job to be done and Everybody was sure that Somebody would do it.

    Anybody could have done it, but Nobody did it.

    Somebody got angry about that because it was Everybody's job.

    Everybody thought that Anybody could do it, but Nobody realized that Everybody wouldn't do it.

    It ended up that Everybody blamed Somebody when Nobody did what Anybody could have done

    BeantwoordenVerwijderen