zaterdag 19 september 2009

Doe jij even de boodschappen?

De supermarktoorlog is weer nieuw leven ingeblazen met een 'spaar-ze-allemaal' offensief. Nergens komt dit zo goed tot uiting als in het winkelcentrum Rokkeveen, waar het Milleniumdoel en de Zaandammer recht tegenover elkaar de loopgraven hebben uitgestald.
Waar voor de zomer de kluwen kindertjes zich te goed deden aan nietsvermoedende klanten met voetbalplaatjes, is het nu een drukte van jewelste aan de overkant. Voor de schuifdeuren heeft het management alvast een touw gespannen, waar de minderjarige belagers zich achter verzamelen, als zijnde journalisten bij de rode loper.
De nieuwe collectoritems zijn kleine poppetjes (niet geschikt voor kinderen onder 36 maanden) die slechts één boodschap uitdragen: Ga!Ga! Daarbij hoort ook een reusachtige, opblaasbare, opperhoofd Ga!Ga! Wij in Rokkeveen hebben het E=mc^2 opperhoofd.
Eerst dacht ik dat het de mascotte was van een mislukte campagne om tevergeefs kinderen blij te maken met belangrijke wetenschappers uit het verleden. Niks bleek minder waar.

We hebben nu wel een horde kinderen die erg bedreven raakt in het bedelen. Dat wel. We hebben nog geen flauwgevallen boodschappenmoeders. Jammer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten