zondag 27 september 2009

Tomaten

In de politiek is het een noodzaak om te blijven vechten voor je standpunten en de gunst van de kiezer. De SP heeft deze reden aangegrepen om doelbewust bushokjes te bekladderen met de opruiende tekst: '65 blijft 65'.
Het is natuurlijk slim om jezelf te profileren, maar waarom nu? Wil de SP soms de totale overwinning behalen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Lijkt me niet erg logisch. Hebben ze geld te veel? Kleine partij, kleine kas. Heeft dit voorstel van de regering de gevoelige snaar geraakt en voelden ze zich verplicht om iets te doen? Waarom dan niet wachten tot er verkiezingen zijn die er echt toe doen?
Maar wacht eens even. Als Balkenende tussen Brussel en Strassbourg gaat pendelen, zal er hier op nationaal niveau pas echt een hevige strijd losbarsten. De PVV die inspeelt op emotie, D66 die maant tot nadenken, de VVD die zijn draai moet zien te vinden, het CDA dat wil blijven regeren en de overigen die om het hardst roepen om de overgebleven kiezers; allen zullen zij moeten strijden.
Maar dit ligt allemaal nog besloten in de toekomst en niets is zeker. Ik zou mijn banners, flyers en petjes nog maar even achter de hand houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten